КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 2

  • 50 886
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 6 093
Маме благодаря за темата   bouquet
Ето козунака след разчупването му
Скрит текст:
Захар ползвам Захира имам една финна и една едра , този е с едрата , момчетата казаха че е сладък , вярвам им , като не мога да опитам.

# 31
  • София
  • Мнения: 372
Благодаря за отговора за термоиглата, утре ги почвам Hug
Ще правя традиционен и със сметана, купила съм фруктова захар, само за плънка се чудя.

# 32
  • Мнения: 1 597
Джемма, аз съм много далече от твоите магически умения, но готвя и съм пекла питка и пица в тази фурна. Пицата ми се препича, а питките ми стават пак сухи и малко като тухлички. Тавичката я слагам на кръглата скара, така, че около нея има циркулиращ въздух, но точно това или времето е виновно за сухотата и твърдостта. Не зная. Ще пробвам и ще покажа какво се е получило. Ще пробвам този със сметаната. Аз нямам машината на Кенууд, а само обикновен комбайн на Бош и една хлебопекарна на Кенууд, която май ще да е малка за дозите. Но ще гледам да се оправя. И ако стане непременно ще споделя. Все пак в тзи фурна правя доста мусаки и пълнени чушки, та може и да стане.

# 33
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
а питките ми стават пак сухи и малко като тухлички. Тавичката я слагам на кръглата скара, така, че около нея има циркулиращ въздух, но точно това или времето е виновно за сухотата и твърдостта. Не зная.
Конвекторът по принцип изсушава, което е обичайно за въздуха. Simple Smile Сложи съд с вода на дъното на фурната при печенето.

Купувалите фруктова захар, споделете къде с среща, моля!

# 34
  • Мнения: 173
За запис да ви поздравя момичета за резултатите, които показвате и за съветите, които давате на нас неопитните   bouquet

# 35
  • Мнения: 7 779

Купувалите фруктова захар, споделете къде с среща, моля!
не съм купувал , но съм я срещал в кварталните супери. вероятно я има и по големите вериги

# 36
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Аз нямам машината на Кенууд, а само обикновен комбайн на Бош и една хлебопекарна на Кенууд, която май ще да е малка за дозите.

Това не е задължително за козунакоправенето. Аз 12 години съм месила без машини. Simple Smile Едва през 2001 си взех първата хлебопекарна.

# 37
  • София
  • Мнения: 2 658
И аз се включвам!
Благодаря за темичката!

# 38
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Мерси, Бонго, не мислех, че в кварталните ще я има, ще видя дали и у наше "село"  ще..., че след околоМръсното (както го наричаше малката щерка като малка и си беше много права без да ще и знае впрочем  Wink ) дали за квартали ни имат или...  Crazy
   Аз за петък ще си поръчам домашните пр. мляко (то си е по дефолт у нас и съответно и киселото) и яйца за козунаците.   А утре ще ходя на лов за мас.

# 39
  • Мнения: 1 597
Морена, мерси за съвета, ще те послушам. Утре ще се пробвам и ще ви притеснявам с въпроси. Embarassed

# 40
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Утре ще се пробвам и ще ви притеснявам с въпроси. Embarassed
Тук сме. И успех!  Simple Smile
А! Само да уточня нещо... съдът с водата да е малък и висок (малка консервена кутия или кенче вършат идеална работа) и поставен в няккой ъгъл на фурната, за да не пречи на печенето и да не изври набързо водата.  Simple Smile

# 41
  • Мнения: 762
предпочитам фината захар на Захира. По- лесно се разтваря в млякото. Вместо 100гр. обикновена захар колко от фруктовата трябва да се сложи?

# 42
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
 Party Уредих си домашни яйца, а утре ще търся млекомат във Варна.

# 43
  • Мнения: 6 304
За първи път правя козунак /и изобщо нещо с мая/ и ми се получи много добре. Сега се чудя кога да го извадя от тавата, и така ли да го оставя цяла нощ или да го завия с нещо да не съхне  newsm78

# 44
  • Мнения: 984
Аз взех пълнозърнесто брашно и тръстикова захар от Фантастико... в четвъртък ще покажа резултата (ако е за показване)
 Джема, млекомат във Варна има в един магазин за пилешки продукти до Елитис на колхозния пазар

Общи условия

Активация на акаунт