Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 80 (м. май)

  • 12 581
  • 598
  •   17
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 5 840
Аз готвя основно със зехтин. Когато супата или ястието са готови, изключвам котлона и чак накрая добавям зехтина.
пържени яйца - с краве масло или свинска, гъша, патешка, пилешка мазнина. Ако готвя нещо тип яхния - запържвам лука в в краве масло или свинска, гъша, патешка, пилешка мазнина.
Единствено риба пържа в слънчогледово олио, което си е 2-3 пъти годишно.

# 16
  • Мнения: 32 072
Нати, от консумиране на уж малко чия ми потече на 4 ден носа.
Не ми се рискува.

В магазина за маслини собственичата ходи до Гърция редовно и казва, че там си готвят със зехтин.
Вече как точно, пържат ли, в началото ли слагат, не знам.

Невър, маста след отваряне колко и е срока на годност?

# 17
  • Мнения: 13 189
Няма да ти се развали, можеш да си спокойна.
Маста изобщо не гранясва лесно, хеле пък ако държиш в хладилника. Бабите ни навремето стопената мас от прасето я държаха в едни тенекии от сирене или в глинени съдове в мазетата и си я ползваха по сума време за готвене. Прасе както знаем се коли веднъж в годината предимно. А гранясала мас няма как да я сбъркаш, да кажеш че не са се втелясвали толкова - тя хем мирише тежко, хем нагарча.
Лесно се окисляват ненаситените мазнини, наситените животински са много по-стабилни.

# 18
  • Мнения: 32 072
Абе помня, че яйцата много не ми допадаха със свинска мас.

# 19
  • Мнения: 915
За миризмата е така - само който е свикнал цял живот с олиото го смята за неутрално, просто не забелязва. Усещам му миризмата когато е в съществено количество и то не по хубав начин. В зехтина лютенето на гърлото е от полифенолите, не е лошо нещо това.
Не мисля, че ми трябват полифеноли. Smiley Може и да не е лошо, но на мен ми е много неприятно. Никога не съм обичала люто, та дори леко пикантно и не мога да ям такава храна.  

Елора, не съм съвсем сигурна, никога не ми е стояла докато се развали, но поне няколко месеца може да си стои в хладилника и нищо не й става. Поне до 6 не вярвам да й се случи нещо, а може и повече.

Яйцата си ги пържа в масло.

# 20
  • Мнения: 32 072
А със свинската мас какво приготвяш?

# 21
  • София
  • Мнения: 5 840
С каквото месо е ястието, с такава мазнина готвя.

# 22
  • Мнения: 4 189
АРТЕМИС, с каква пилешка мазнина готвиш?

# 23
  • Мнения: 915
А със свинската мас какво приготвяш?
Манджите на домашните и пържа кюфтетата в мас.

# 24
  • Мнения: 32 072
Беки, кой Магнерич взимаш? Плюс или обикновения.
То хубаво 4 на ден, ама сещаш ли се, аз бих забравила.
Иначе имам и магнерич плюс, ама я се сетя я не.

# 25
  • София
  • Мнения: 5 840
АРТЕМИС, с каква пилешка мазнина готвиш?

Да уточня, че купувам почти само жълто пиле. Другото няма никакъв вкус и от него мога да купя и пека само крилца, защото яко ги ръся с подправки.
Слагам да варя пиле, после оставям бульона да изстине, после в хладилник. И когато стегне, обирам мазнината отгоре.
Или пека пиле във фурната върху хартия, разтопената мазнина после я ползвам за готвене.
Или, ако пилето е по-мазно, отделям тлъстинката още докато е сурово. Посля топя и така.

# 26
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 781
Елора, 😘❤️

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

От телефона не може, но от компютър с автоматичен преводач става превода на видеото 😉🤞👍

Не.че е нещо важно, но ми се видя странно, че "Не може".🤗

# 27
  • Мнения: 32 072
Данилу, въобще нямам такива опции като твоите.
Виждам, че и български имаш.

Ох, успях бре. Ама трябваше три пъти да кликна на тоя бутон, че да тръгне.

# 28
  • Dublin
  • Мнения: 69
В едно от филмчетата на първа страница коментираха средиземноморската диета и готвене със зехтин. Италианеца готвач каза, че може да се готви със зехтин, но трябва да се добави малко масло към зехтина, и така ставала някаква си хим. реакция и зетина бил ок за готвене на висока температура. Дали е така или не, не знам, ама аз така пържа яйца.

# 29
  • Мнения: 32 072
Колко масло. Колкото грахче?

Общи условия

Активация на акаунт