За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 478
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 1 684
Искам да направя макарони на фурна, но подсладени с фурми, ще стане ли? И как по-точно? Кисна ги и после ги пасирам?

# 736
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Искам да направя макарони на фурна, но подсладени с фурми, ще стане ли? И как по-точно? Кисна ги и после ги пасирам?
Така. Simple Smile

# 737
  • под тепетата
  • Мнения: 9 446
Няма ли да е по- лесно със сироп от фурми? Разбиваш яйцата и го добавяш.

# 738
  • Мнения: 1 684
Вероятно ще е по-лесно, но вкъщи имам кутия фурми и ми се иска да ги вложа в нещо бързо.

# 739
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Вероятно ще е по-лесно, но вкъщи имам кутия фурми и ми се иска да ги вложа в нещо бързо.
В тесто (кекс, сладкиш...)  е по удачно според мен, не точно в макроните на фурна да ги вложиш.

# 740
  • Sofia
  • Мнения: 26 587
Има много хубави десерти с фурми.
Паста с фурми не ми се струва вкусно 🤔

# 741
  • Мнения: 1 684
То проблемът е,че имам и около 700мл прясно мляко за оползотворяване,нямам много време и за готвене и за търсене на рецепти,а на всичко това трябва и да е подходящо за дете на 1г Grinning (което си яде всичко де,освен захар и мед) и най-бързо ми се стори това.

# 742
  • Бургас
  • Мнения: 1 294
На упътването на замразените блатове за пица пише да не се размразяват предварително, а да се сложат така замразени във фурната.
Каква е разликата, какво ще стане ако се сложи размразен?

# 743
  • Мнения: 4 820
Пламена щом е бебенце свари мляко с грис , добави фурмите( пасирани или ситно нарязани) и канела за аромат.

# 744
  • Мнения: 9 144
и аз не съм за паста с фурми. Те имат много голяма трайност.
нова тема, заповядайте https://www.bg-mamma.com/?topic=1658446

# 745
  • Мнения: 190
Здравейте, мога ли да замразя пресен лук? Нарязан в пликче като магданоз и копър?да, може.

# 746
  • Мнения: 7 314
Как мога да съхраня десетина глави чесън- обелени скилидки? В буркан с олио? Замразени във фризера? Приемам идеи. Благодаря!
Скрит текст:
  сега са така в хладилника докато ме посъветвате

# 747
  • Варна
  • Мнения: 735
  В олио, добре затворени.

# 748
  • Русе
  • Мнения: 5 264
Обелените скилидки чесън могат да се съхраняват в хладилника в херметически затворен съд за 2-3 седмици, а нарязаните само няколко дни.
Някъде бях чел, че суровият чесън, който се съхранява в масло при стайна температура или в хладилник, може да съдържа бактерии причиняващи ботулизъм.

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 21:19 от peych

# 749
  • София
  • Мнения: 11 745
Как мога да съхраня десетина глави чесън- обелени скилидки? В буркан с олио? Замразени във фризера? Приемам идеи. Благодаря!
Скрит текст:
  сега са така в хладилника докато ме посъветвате

В бурканче и във фризера

Общи условия

Активация на акаунт