За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 104
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
  • Мнения: 1 290
Искам да направя домашни желирани бонбони от пресни ягоди. Възможно ли е това? Може ли с пасирани ягоди или трябва само сока прецеден да ползвам?

# 511
  • Sofia
  • Мнения: 21 720
Искам да направя домашни желирани бонбони от пресни ягоди. Възможно ли е това? Може ли с пасирани ягоди или трябва само сока прецеден да ползвам?
Що да не може. Simple Smile

# 512
  • Sofia
  • Мнения: 26 551
Всичко може да се желира,но не стават жилави като купените.

# 513
  • Варна
  • Мнения: 722
  Пасирай и желирай целите, така ще са по-хрупкави и полезни.

# 514
  • Мнения: 77
Здравейте!
За нещо като козунак - вместо масло, мога ли да ползвам кокосово масло и олио? Или само едното? И вода вместо мляко? Не мога да консумирам никакви млечни… но пък ми се иска да опитам да направя нещо…

# 515
  • Варна
  • Мнения: 722
  Опитай, аз правих с кокосово и със св. мас - стана.

# 516
  • Мнения: 1 621
Козунак правя само с олио, масло никога не ползвам за козунак, а вместо прясно мляко, сложи ядково, ще се получи същото тесто.

# 517
  • Sofia
  • Мнения: 21 720
Здравейте!
За нещо като козунак - вместо масло, мога ли да ползвам кокосово масло и олио? Или само едното? И вода вместо мляко? Не мога да консумирам никакви млечни… но пък ми се иска да опитам да направя нещо…
Заповядай в козуначената тема, ако искаш.

Ето от мен за човек с лактозна непоносимост - с кокосови мляко и масло ( и олио, и мас при мен).



И
Христос Воскресе!

# 518
  • Мнения: 77
Христос Воскресе! Благодаря за помощта! Направих една проба само с олио и вода… втасва в хладилника и ще видим какво ще стане утре, живи и здрави, като се изпече.
Воистина Воскресе, Морена! Joy Ще пиша и там, съвсем изключих, че има и такава тема. А този козунак за хора с лактозна непоносимост изглежда прекрасно! Ще те питам за рецепта направо там. Аз козунак мога всеки ден да ям! Просто нямам никакво време и затова и в последния момент днес реших да пробвам…
И да се отчета за мусаката - нямах време да направя миналата седмица, но реших да пробвам тези дни вече с пилешки бульон, брашно и яйца - пък каквото стане.
Благодаря на всички за идеите и помощта!

# 519
  • Мнения: 454
Здравейте,
Остана ми около килограм и половина брашно за козунаци на София мел. За какво друго мога да го използвам, защото няма да меся повече козунаци?
Мерси

# 520
  • Мнения: 3 553
За козуначни кифлички например, ядат се по всяко време, както и козунаците, впрочем - аз ги ям по всяко време на годината.

# 521
  • Sofia
  • Мнения: 21 720
Здравейте,
Остана ми около килограм и половина брашно за козунаци на София мел. За какво друго мога да го използвам, защото няма да меся повече козунаци?
Мерси
За всичко друго, брашно като брашно. Simple Smile

# 522
  • Мнения: 454
Значи мога да ползвам за кекс, примерно, защото не искам пак с мая - нещо не ми е добре от нея
Здравейте,
Остана ми около килограм и половина брашно за козунаци на София мел. За какво друго мога да го използвам, защото няма да меся повече козунаци?
Мерси
За всичко друго, брашно като брашно. Simple Smile

# 523
  • Sofia
  • Мнения: 21 720
Значи мога да ползвам за кекс, примерно, защото не искам пак с мая - нещо не ми е добре от нея
Здравейте,
Остана ми около килограм и половина брашно за козунаци на София мел. За какво друго мога да го използвам, защото няма да меся повече козунаци?
Мерси
За всичко друго, брашно като брашно. Simple Smile
Разбира се, 9-10г протеин са подходящи за кекс, сладкиши, палачини, гофрети. Само не разбивайте дълго, както обичайно за кекс и останалите.  А щом имате проблем с маята, заповядайте в темата за КвасаSimple Smile

# 524
  • Мнения: 1 387
Бърз въпрос и от мен Simple Smile Сдобих се с много красиви лъжички (тип мини купички) за ордьоври. Моля за идеи с какво да ги напълня за гости Simple Smile Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт